Advies

Hoe werkt het fasensysteem?

Als je werkt via een uitzendbureau, dan heb je rechten en plichten. Hoe langer je werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Uitzendbureaus gebruiken hiervoor een fasensysteem, dat is vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten. Wat betekent het fasensysteem voor jou en hoe werkt het?

Lees verder

Wat is een referentie?

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen toen je op zoek was naar je droombaan: een vraag naar een referentie. In vacatureteksten is het niet vreemd als hiernaar wordt gevraagd. Maar wat is een referentie eigenlijk?

Lees verder

Hoe maak je een goed cv?

Je hebt een vacature gezien waar je graag op zou willen solliciteren. Tijd om aan de slag te gaan met het schrijven van je cv. Een cv, kort voor curriculum vitae, is een document waarop een samenvatting staat van je werkervaring, opleidingen, vaardigheden en andere belangrijke zaken, zoals diploma’s en certificaten. Kort samengevat: je cv is eigenlijk een presenteerblaadje van jezelf.

Lees verder

Hoe kun je zien of een uitzendbureau betrouwbaar is?

Ben je op zoek naar werk? Dan kun je via een uitzendbureau makkelijk en snel een baan vinden. Ook kun je via een uitzendbureau kijken of een bepaalde baan of bedrijf bij je past en eventueel doorstromen naar een vaste baan. In Nederland heb je veel uitzendbureaus. Maar hoe vind je een bureau dat niet alleen doet wat jij nodig hebt, maar ook eerlijk en betrouwbaar is? Waar moet je op letten als je voor een uitzendbureau gaat werken.

Lees verder

De leukste 1 aprilgrappen op het werk

Het is bijna 1 april, de dag van grappen en grollen. Heb jij zin om je collega’s eens flink in de maling te nemen? Wij hebben de leukste 1 aprilgrappen voor je verzameld. Bereid je voor om te lachen tot je buikpijn hebt, want deze grappen zijn absoluut onmisbaar!

Lees verder

Sollicitatiebrief vs. motivatiebrief: Wat is het verschil?

Solliciteren voor een nieuwe baan kan spannend zijn. Het opsturen van een sollicitatiebrief en motivatiebrief kan helpen om jouw toekomstige werkgever te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent. Maar wat maakt deze twee brieven anders? En bestaat er eigenlijk wel een verschil? We leggen het je in dit artikel graag uit.

Lees verder

Dit wist je nog niet over werken voor een uitzendbureau

Er zijn veel verkeerde ideeën over werken voor een uitzendbureau. Sommige mensen vertellen verhalen die niet helemaal juist zijn. We vertellen je graag meer over wat wel en wat niet klopt.

Lees verder

De populairste vragen tijdens je sollicitatie

Vragen die je bijna altijd krijgt en die iemand kunnen vertellen of je bij het bedrijf past en geschikt bent voor de baan. Hoe je deze vragen het best kunt beantwoorden en een blijvende indruk kunt achterlaten.

Lees verder

Verbeter je vaardigheden en kennis

Blijf niet stilstaan in je loopbaan, maar investeer in jezelf en creëer nieuwe kansen voor een succesvolle toekomst. UBN Uitzendbureau biedt verschillende cursussen om verder te groeien.

Lees verder

Belangrijke tips voor je LinkedIn-profiel

LinkedIn-tips zijn belangrijk omdat ze je helpen om een professioneel en aantrekkelijk online imago op te bouwen. Je kunt potentiële werkgevers aantrekken en je netwerk uitbreiden.

Lees verder

Sollicitatietips om succes te vergroten

Sollicitatietips bieden waardevolle begeleiding en advies om je sollicitatiesucces te vergroten, je zelfvertrouwen te versterken en je voor te bereiden op een positieve indruk tijdens het sollicitatieproces.

Lees verder