Hoe kun je zien of een uitzendbureau betrouwbaar is?

Ben je op zoek naar werk? Dan kun je via een uitzendbureau makkelijk en snel een baan vinden. Ook kun je via een uitzendbureau kijken of een bepaalde baan of bedrijf bij je past en eventueel doorstromen naar een vaste baan. In Nederland heb je veel uitzendbureaus. Maar hoe vind je een bureau dat niet alleen doet wat jij nodig hebt, maar ook eerlijk en betrouwbaar is? Waar moet je op letten als je voor een uitzendbureau gaat werken.

Leestijd: 8 minuten

De makkelijkste manier om te zien of een uitzendbureau eerlijk en betrouwbaar is; is het uitzendbureau aangesloten bij een brancheorganisatie? In Nederland zijn er twee brancheorganisaties: de NBBU en de ABU. Als een uitzendbureau lid is van een van deze twee organisaties, kun je er zeker van zijn dat het betrouwbaar is. ABU- en NBBU-leden moeten namelijk voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De belangrijkste kwaliteitseisen van -in dit geval- de ABU zijn:

 • Het uitzendbureau moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Het lijkt logisch, maar helaas zijn er bureaus die niet eens ingeschreven staan.
 • Het uitzendbureau is erkend door de SNA. De Stichting Normering Arbeid (SNA) controleert of een uitzendbureau aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Om het SNA-keurmerk te krijgen, moet een bedrijf laten zien dat het zijn administratie goed bijhoudt. Dit betekent onder andere dat ze de juiste documenten, zoals ID’s en arbeidscontracten, goed registreren.
 • De cao voor uitzendkrachten wordt correct toegepast. In de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) worden jouw rechten beschreven, zoals loonbetaling bij ziekte. Ook staat hierin dat je een eerlijk en passend loon krijgt en dat deze vergelijkbaar is met een vaste medewerker bij de opdrachtgever. Ook zaken als vakantiedagen, pensioenopbouw en reiskostenvergoeding worden in de cao geregeld.
 • Er is een actief beleid om discriminatie te voorkomen en de medewerkers van het uitzendbureau krijgen opleidingen, waardoor zij goed in hun werk zijn en jou dus goed kunnen helpen.

Kortom, als een uitzendbureau het ABU-keurmerk heeft, weet je zeker dat je met een betrouwbaar uitzendbureau te maken hebt.

UBN is erkend – dit betekent het voor jou

Bij UBN vinden we het belangrijk dat we anderen behandelen, zoals we zelf behandeld willen worden. Of je nu een klant bent, een collega of een uitzendkracht. We zijn dan ook lid van de ABU en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wat betekent dit voor jou?

Bij UBN gaan we respectvol met elkaar om

 • Het maakt niet uit wie je bent of wat jouw achtergrond is: wij versterken je loopbaan. Dit begint als je bij ons binnenloopt (bij één van onze vestigingen of online) en duurt tot aan het afscheid, op weg naar de volgende stap in jouw loopbaan. UBN discrimineert niet. We zijn er voor iedereen die wil werken; het maakt niet uit welke afkomst, geslacht, leeftijd, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur je hebt.
 • Wij zoeken passend werk voor jou. Werk dat aansluit bij jouw kennis, vaardigheden en ambities. En weet je nog niet precies wat je wil? Wij helpen je graag en geven je advies wat je kunt doen.
 • Wij doen wat we beloven. We zijn duidelijk en realistisch over wat we wel of niet voor je kunnen betekenen.

UBN is een goede werkgever

 • Samen met onze opdrachtgevers zetten wij ons in voor gezonde en veilige werkomstandigheden.
 • Wij denken met je mee over jouw toekomst. Afhankelijk van wat je wilt en kunt, steken we energie in jouw ontwikkeling.
 • We zijn steeds duidelijk over wat je van ons kunt verwachten. Heb je vragen? Stel die gerust.

UBN houdt zich aan wet- en regelgeving

 • Wij vragen geen vergoeding voor onze hulp.
 • Wij bieden je arbeidsvoorwaarden volgens wet en cao. Je krijgt altijd waar je recht op hebt. Niet alleen als het gaat om salaris, maar ook toeslagen, vakantie en pensioen.
 • Wij gaan vertrouwelijk om met je persoonsgegevens. Zo informeren we je altijd vooraf in begrijpelijke taal welke gegevens we verwerken en waarom.

Tot slot: we zijn samen verantwoordelijk voor een goede relatie. Dit betekent dat wij van je verwachten dat je je gedraagt als goede werknemer. En dat we allebei helder zijn over wat we van elkaar verwachten. We spreken elkaar hierop aan en komen onze afspraken na.

Simpel gezegd: Bij UBN kun je er zeker van zijn dat je werkt bij een betrouwbaar uitzendbureau dat zich houdt aan de gedragsregels van de uitzendbranche. Je kan bij ons dus met een gerust hart aan het werk.

Neem vandaag nog contact op met één van onze vestigingen om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij het vinden van de perfecte baan.

Zoek een baan die bij mij past

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook...

Hoe maak je een goed cv?

Je hebt een vacature gezien waar je graag op zou willen solliciteren. Tijd om aan de slag te gaan met het schrijven van je cv. Een cv, kort voor curriculum vitae, is een document waarop een samenvatting staat van je werkervaring, opleidingen, vaardigheden en andere belangrijke zaken, zoals diploma’s en certificaten. Kort samengevat: je cv is eigenlijk een presenteerblaadje van jezelf.

Lees verder

De leukste 1 aprilgrappen op het werk

Het is bijna 1 april, de dag van grappen en grollen. Heb jij zin om je collega’s eens flink in de maling te nemen? Wij hebben de leukste 1 aprilgrappen voor je verzameld. Bereid je voor om te lachen tot je buikpijn hebt, want deze grappen zijn absoluut onmisbaar!

Lees verder