Reachtruckchauffeur vacatures

Reachtruckchauffeur

Als reachtruckchauffeur heb je als belangrijkste taak het verplaatsen van de goederen met jouw reachtruck. Je helpt bij verschillende magazijnwerkzaamheden zoals het picken en packen van pallets. Hierbij houd je natuurlijk de veiligheid in acht en werk je enorm secuur. Een verkeerde plaatsing kan rampzalig zijn.

Waarbij je met een heftruck tot een bepaalde hoogte komt, ga je met een reachtruck verder de hoogte in tot wel 12 meter! En omdat een reachtruck maar één achterwiel heeft, is de draaicirkel erg klein. Dit draagt bij aan efficiënt ruimtegebruik

Reachtruck baan voor koukleumen

Ben jij niet bestand tegen kou? Geen probleem. Als jij een van de reachtruckchauffeur vacatures gaat bekleden, ben je er vrijwel verzekerd van dat je binnen werkt. Een reachtuck is niet gebouwd om buiten en op onverharde wegen te rijden, vandaar dat ze merendeel voor binnen worden gebruikt.

Reachtruckcertificaat

Altijd al reachtruck willen rijden en kun jij nu al net zo goed overweg met een reachtruck als Messi overweg kan met een voetbal? Of zou je het heel graag willen maar heb je de benodigde certificaten en werkervaring nog niet? Dat is bij UBN geen probleem! Ons motto is: wat je nog niet kan, kun je leren! Om de kansen op de arbeidsmarkt van de jonge doelgroep te vergroten en om het voor de oudere doelgroep mogelijk te maken om een carrièreswitch of re-integratie te realiseren, kan een diploma helpen. UBN Uitzendbureau maakt dit mogelijk. Via UBN kunnen verschillende diploma’s en of certificaten behaald worden. Vraag jouw contactpersoon naar de voorwaarden en de mogelijkheden.

Wij helpen jou verder

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste baan. hierbij spreken wij jou graag persoonlijk zodat wij weten wat jou drijft. Ook bij de klant maken we persoonlijk kennis, vragen we om een rondleiding en maken wij graag kennis met het team. Op deze manier kunnen wij de beste en langdurige match maken. Wij werken zodanig al vanaf 1991 en blijven op deze manier succesvol werken.

Maak een afspraak voor een persoonlijk besprek bij een van onze vestigingen.

Gratis een diploma of certificaat?

Heb je nog geen reachtruckcertificaat, maar wil je wel graag aan de slag als reachtrucker. Via UBN Uitzendbureau kun je verschillende diploma’s en/of certificaten behalen.

Doorgroeien en meer kans op werk? Volg dan een gratis opleiding en vergroot je kans! Tijdens je werkperiode is het belangrijk om te blijven groeien. Daarom krijg je gratis toegang tot ons online leerplatform waar je kunt kiezen uit verschillende opleidingen.

Gratis opleiding!

Reachtruck certificaat

Verschil heftruck en reachtruck: Heftrucks tillen tot 4,5 meter, reachtrucks kunnen tot 12 meter hoogte reiken. Een reachtruck heeft één achterwiel in het midden, waardoor de draaicirkel klein is. Heftrucks hebben twee wielen achter voor stabiliteit.

  • De zitpositie is anders. Bij een heftruck zit je recht achter de landing, met je blik richting het hefmechanisme. Bij een reachtruck zit je een kwartslag gedraaid. Je hebt dus een ander blikveld.
  • Met een reachtruck mag je alleen binnen rijden. Heftrucks zijn voorzien van luchtbanden, daarom mogen ze ook buiten en op de openbare weg gebruikt worden.

Opleiding reachtruck

Net als bij een heftruck besturing wordt er bij een reachtruck functie aangeraden om een reachtrucktraining te volgen. Hiermee voorkom je ongelukken, je weet welke gevaren er zijn en hoe je veilig werkt.

Heb je de opleiding goed voldaan, dan ontvang jij een officieel erkend certificaat die je bij je dient te dragen op het werk. Je reachtruck certificaat geldt net als een rijbewijs voor de auto, maar dan een bewijs dat je bevoegd bent om te rijden op de reachtruck.

UBN werkt samen met een gespecialiseerd opleidingsinstituut waar je reachtruck lessen of opfris lessen kan volgen. Belangrijk om te weten:

  • De duur van de opleiding is afhankelijk van je kennis met het rijden van een reachtruck. Maximale tijd is 2 dagen.
  • De reachtruck opleiding bevat een theorie en een praktijkgedeelte.
  • Het reachtruckcertificaat is 5 jaar geldig.
  • Je mag vanaf 16 jaar met een reachtruckcertificaat en altijd onder toezicht met een reachtruck rijden. Vanaf 18 jaar mag je met een reachtruckcertificaat zelfstandig in een reachtruck rijden.

Wat moet ik weten?

Dit is een mooie kans en helemaal gratis! Maar we vragen er natuurlijk wel wat voor terug.

Als je tekent voor een training of opleiding om een diploma of certificaat te behalen zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

In ruil voor een gratis opleiding moet je minimaal een bepaalde periode voor UBN blijven werken. Anders moet je een deel terug betalen. Dit is afhankelijk van hoeveel je hebt gewerkt sinds je de opleiding hebt afgerond.
Als je de toets niet haalt of niet aanwezig bent op de opleiding moet je de kosten van de opleiding terugbetalen binnen twee maanden aan UBN uitzendbureau.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.