Hoe werkt het fasensysteem?

Als je werkt via een uitzendbureau, dan heb je rechten en plichten. Hoe langer je werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Uitzendbureaus gebruiken hiervoor een fasensysteem, dat is vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten. Wat betekent het fasensysteem voor jou en hoe werkt het?

Leestijd: 6 minuten

UBN volgt het fasensysteem van de ABU, dat uit drie fasen bestaat: A, B en C. De fase waarin jij zit, hangt af van het aantal weken dat je bij het uitzendbureau werkt.

Let op: Het fasensysteem van ABU is in januari 2022 veranderd. Begin je na 3 januari 2022 als uitzendkracht, dan geldt het nieuwe systeem. Ben je vóór die datum begonnen, dan geldt een overgangsregeling en val je pas sinds 2023 onder het nieuwe systeem.

Fasen op een rijtje

  • Fase A: 52 (gewerkte) weken
  • Fase B: maximaal 3 jaar
  • Fase C: onbepaalde tijd

Fase A

Als je begint als uitzendkracht, kom je in fase A. Deze fase duurt 52 weken waarin je werkt. Elke week waarin je werkt, telt mee, ongeacht het aantal uren. Vanaf 2 januari 2023 tellen ook de weken waarin je betaald vakantie hebt, ongeacht hoeveel uren vakantie je neemt. Was je voor 3 januari 2022 in dienst? Dan duurt fase A 78 weken. Daarna ga je naar fase B.

Heb je langer dan 52 weken in fase A gewerkt, dan geldt er een opzegtermijn van 10 dagen voordat je opdracht kan stoppen. Bij UBN krijg je in fase A contracten van 4 weken die steeds worden verlengd.

Onderbreking werkzaamheden fase A

Soms kun je niet meteen weer werken als een contract eindigt. Als je minder dan 25 weken niet werkt, blijven je gewerkte weken staan. Het uitzendbureau telt dan verder vanaf waar je gebleven was. De weken dat je bij een ander uitzendbureau gewerkt hebt tellen ook mee.

Let op: Als je meer dan 6 maanden niet werkt tussen twee uitzendovereenkomsten, dan begin je opnieuw in fase A van het fasensysteem.

Fase B

Ga je direct na fase A of binnen zes maanden weer aan de slag bij hetzelfde uitzendbureau? Dan kom je in fase B. Fase B duurt 3 jaar. In deze periode mag je maximaal zes contracten krijgen. Werkte je al vóór 3 januari 2022? Dan duurt fase B 4 jaar.

In fase B spreek je een vast aantal uren af. Als je bijvoorbeeld een contract hebt voor 20 uur per week, maar er is niet genoeg werk, krijg je toch 20 uur uitbetaald. Je vaste uren zijn het minimum dat je krijgt betaald.

Onderbreking werkzaamheden fase B

De einddatum van je overeenkomst is het moment dat er begonnen wordt met tellen. Als je 26 weken niet werkt, vervalt je fase B contract. Ga je daarna weer voor het uitzendbureau werken, dan begin je weer in fase A.

Fase C

In fase C krijg je een vast contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt geen nieuwe contracten meer omdat je al een vast contract hebt.

Onderbreking werkzaamheden fase C

Je fase C contract vervalt als je langer dan 6 maanden stopt met werken bij het uitzendbureau. Ga je daarna weer bij het uitzendbureau werken? Dan begin je opnieuw bij fase A.

 

Wil jij als uitzendkracht gaan werken? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures. Bij UBN helpen we jou aan een baan die bij je past, zodat jij met plezier en energie aan de slag kunt.

Bekijk hier onze vacatures

 

Lees ook...

Werken in de logistiek

Heb je je ooit afgevraagd hoe producten van de fabriek bij jou thuis terechtkomen? Dat is het werk van de logistiek! De logistieke sector is heel breed en altijd in beweging. Als je graag de handen uit de mouwen steekt en op zoek bent naar een baan met afwisselende werkzaamheden, dan is werken in de logistiek echt iets voor jou! Of je nu van rijden, organiseren of samenwerken houdt, er is altijd een geschikte plek te vinden.

Lees verder

Wat is een referentie?

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen toen je op zoek was naar je droombaan: een vraag naar een referentie. In vacatureteksten is het niet vreemd als hiernaar wordt gevraagd. Maar wat is een referentie eigenlijk?

Lees verder