Dit wist je nog niet over werken voor een uitzendbureau

Er zijn veel verkeerde ideeën over werken voor een uitzendbureau. Sommige mensen vertellen verhalen die niet helemaal juist zijn. We vertellen je graag meer over wat wel en wat niet klopt.

Leestijd: 4 minuten

Werken voor een uitzendbureau kost geen geld

Een van die valse verhalen is dat het geld zou kosten om voor een uitzendbureau te werken. Dat klopt natuurlijk niet.

Maar hoe zit het dan wel? Het uitzendbureau brengt een vergoeding in rekening bij jouw werkgever. Jouw salaris is dus zeker niet lager, omdat je via een uitzendbureau werkt!

Ook werk je gewoon volgens dezelfde cao als alle andere werknemers van het bedrijf waar je werkt, maar het kan ook dat je volgens de uitzendkracht-cao werkt. Als uitzendkracht wordt je hetzelfde behandeld als iedere vaste werknemer, dus dat is wel zo’n prettige gedachte.

Of je nu kiest voor onregelmatig werk of een vaste positie, het is flexibel werk. Dit is handig voor tijdelijke periodes, bijvoorbeeld als je van plan bent om te gaan reizen en nog ongeveer twee maanden aan spaargeld nodig hebt. Het is ook handig als je parttime wilt bijverdienen, terwijl je aan het bijscholen bent. Maar ook is het perfect om te bekijken wat je precies wil en ga je als uitzendkracht aan het werk om te bekijken wat je écht leuk vindt. Als je graag een vaste baan wil en de werkgever biedt jou de mogelijkheid om er in vaste dienst te komen, dan heb je het extra voordeel dat je niet al na een maand hoeft te beslissen voor een langere periode. Dit komt doordat je niet hoeft te tekenen voor een (half)jaarcontract.

 

UBN kent jouw werkgever goed

Als je op zoek bent naar werk, dan is dat best spannend. UBN helpt je graag aan een baan die bij jou past. Wij werken samen met heel veel werkgevers en kennen deze bedrijven heel goed. Zo kun je werken in de logistiek of in de productie. Wij zorgen dat je nieuwe werkplek bij je past. En we werken alleen met bedrijven samen die goed omgaan met onze uitzendkrachten. Ben je begonnen? Dan bellen of appen we regelmatig met je. Jij vertelt of het werk goed gaat. Samen zoeken we een oplossing als er dingen minder goed gaan.

Ook kan UBN jou helpen met het schrijven van een motivatiebrief of maken we samen een cv. (‘cv’ is een afkorting van curriculum vitae en is een document dat een samenvatting geeft van jouw werkervaring, opleiding, vaardigheden en andere belangrijke informatie, zoals certificaten en referenties.) UBN gaat heel ver om jou aan een baan te helpen!

 

Je bent niet de enige!

Misschien denk je dat er maar weinig mensen via een uitzendbureau werken of dat iedereen een vaste baan heeft. Dan heb je het mis. We geven je hier wat cijfers over werken via een uitzendbureau.

  • Gemiddeld vindt ruim 1 op de 3 mensen die werk zoeken, een baan via een uitzendbureau
  • Meer dan 1 op de 3 mensen die werken als uitzendkracht, stroomt door naar een tijdelijk contract
  • Meer dan 12% van alle uitzendkrachten stroomt door naar een vaste baan
  • En wil je echt flexibel blijven? 14% van alle uitzendkrachten stroomt door naar een volgende uitzendbaan

Kortom, werken via een uitzendbureau is vaak het begin van iets moois!

Lees ook...

Hoe werkt het fasensysteem?

Als je werkt via een uitzendbureau, dan heb je rechten en plichten. Hoe langer je werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Uitzendbureaus gebruiken hiervoor een fasensysteem, dat is vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten. Wat betekent het fasensysteem voor jou en hoe werkt het?

Lees verder

Wat is een referentie?

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen toen je op zoek was naar je droombaan: een vraag naar een referentie. In vacatureteksten is het niet vreemd als hiernaar wordt gevraagd. Maar wat is een referentie eigenlijk?

Lees verder