De leukste 1 aprilgrappen op het werk

Het is bijna 1 april, de dag van grappen en grollen. Heb jij zin om je collega’s eens flink in de maling te nemen? Wij hebben de leukste 1 aprilgrappen voor je verzameld. Bereid je voor om te lachen tot je buikpijn hebt, want deze grappen zijn absoluut onmisbaar!

Leestijd: 5 minuten

Grap 1: Een storing op het koffiezetapparaat ☕️ 

Ken je die collega die zonder zijn koffie in de ochtend niet goed functioneert? Stel je hem maar eens voor. Hier is een perfecte grap! Plaats ‘s ochtends een briefje op het koffiezetapparaat met de boodschap ‘storing’, en kijk naar het gezicht van je collega wanneer hij het briefje ziet. En als je echt slim bent, doe dan alsof jij degene bent die het apparaat later op de dag heeft gerepareerd. Geweldig, toch? Zo lijk je ook nog eens de held van de dag te zijn! 

Grap 2: Klappen voor de manager 👏🏼 

Wie houdt er niet van een luid applaus? Nou, misschien je manager als hij het niet verwacht… Hoe doe je dat? Spreek met je collega’s een specifiek woord af. Zodra je baas dit woord zegt, beginnen jullie allemaal enthousiast te klappen! Wedden dat je manager geen idee heeft wat er aan de hand is? 1 april! 

Grap 3: ‘’Voorzichtig! Net geschilderd!’’  

Plaats op verschillende plekken in het gebouw een waarschuwingsbord met ‘NAT!’, zodat je collega’s een omweg moeten maken. Nog leuker: hang het bord bijvoorbeeld aan de liftdeur of op de snelste route naar het toilet. Dan moeten mensen een extra eindje lopen. Maar hé, zo halen je collega’s wel hun dagelijkse aantal stappen! 

Hier zijn nog wat andere 1 aprilgrappen:

  • Leg een kartonnen doos in het midden van het gangpad met het woord ‘breekbaar’ erop geschreven en kijk hoeveel mensen eromheen lopen. 
  • Plak een kleine sticker onder de computermuis van een collega zodat de muis niet meer werkt. 
  • Vervang de suiker in een suikerpot door zout en zie de reactie van degene die het gebruikt. 
  • Leg een luidspreker onder het bureau van een collega en speel af en toe rare geluiden af, zoals hondengeblaf of vogelgezang. Wacht op hun verbaasde reacties.
  • Plak een briefje op de deur van de kantine met ‘gratis snacks’ erop en zie hoeveel collega’s komen opdagen om de snacks te vinden.
  • Label een pakket met ‘ZWAAR’ en kijk hoe collega’s proberen het op te tillen!

Dont’s op 1 april 

Als werknemer kun je het beste zelf inschatten wat je collega’s of je baas grappig vinden en wat niet. Wanneer is een grap geen grap meer? In het algemeen kun je van de volgende do’s en dont’s uitgaan:

  • Houd je aan de regels: Elke organisatie heeft zo zijn eigen regels als het gaat om 1 april. Zorg ervoor dat je je aan deze regels houdt én aan de afspraken in je arbeidsovereenkomst.
  • Meelachen is beter dan uitlachen: 1 april moet leuk zijn voor iedereen. Je collega’s voor de gek houden is leuk, maar zorg dat je ze niet voor gek zet.
  • Beschadig geen eigendommen: Dit is vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je geen eigendommen beschadigt of vernietigt. Niemand vindt het leuk als anderen aan hun spullen komen.

Een baan waar je kan lachen!

Vind jij werkplezier belangrijk? Wij bij UBN ook. We doen er dan ook alles aan om te zorgen dat jij een baan vindt die bij je past en waar je met plezier en energie aan de slag kunt! Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk hier onze vacatures

Lees ook...

Hoe kun je zien of een uitzendbureau betrouwbaar is?

Ben je op zoek naar werk? Dan kun je via een uitzendbureau makkelijk en snel een baan vinden. Ook kun je via een uitzendbureau kijken of een bepaalde baan of bedrijf bij je past en eventueel doorstromen naar een vaste baan. In Nederland heb je veel uitzendbureaus. Maar hoe vind je een bureau dat niet alleen doet wat jij nodig hebt, maar ook eerlijk en betrouwbaar is? Waar moet je op letten als je voor een uitzendbureau gaat werken.

Lees verder

Sollicitatiebrief vs. motivatiebrief: Wat is het verschil?

Solliciteren voor een nieuwe baan kan spannend zijn. Het opsturen van een sollicitatiebrief en motivatiebrief kan helpen om jouw toekomstige werkgever te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent. Maar wat maakt deze twee brieven anders? En bestaat er eigenlijk wel een verschil? We leggen het je in dit artikel graag uit.

Lees verder