Sollicitatiebrief vs. motivatiebrief: Wat is het verschil?

Solliciteren voor een nieuwe baan kan spannend zijn. Het opsturen van een sollicitatiebrief en motivatiebrief kan helpen om jouw toekomstige werkgever te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent. Maar wat maakt deze twee brieven anders? En bestaat er eigenlijk wel een verschil? We leggen het je in dit artikel graag uit.

Leestijd: 5 minuten

In de basis lijken een sollicitatiebrief en een motivatiebrief op elkaar. Toch hebben ze andere doelen.

Sollicitatiebrief

Laten we beginnen met de sollicitatiebrief. In de sollicitatiebrief leg je je cv uit. Je vertelt hier wat meer over je werkervaring, wat je geleerd hebt, je opleidingen en je vaardigheden. Houd er rekening mee dat een sollicitatiebrief geen herhaling van je cv is, maar dat je juist wat meer uitleg geeft. Een sollicitatiebrief is jouw kans om jouw ervaring, kennis en vaardigheden te delen en om te laten zien hoe goed ze aansluiten bij de functie-eisen. Het doel van een sollicitatiebrief is om de aandacht van de werkgever te trekken en ze te overtuigen om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Maak je sollicitatiebrief niet te lang, een pagina is genoeg.

Motivatiebrief

Goed, nu de motivatiebrief. Een motivatiebrief gaat dieper in op jouw persoonlijke motivatie en waarom je geïnteresseerd bent in de baan. In je motivatiebrief leg je dus uit waarom je voor deze baan en deze werkgever hebt gekozen. Het doel van een motivatiebrief is om te laten zien dat je enthousiast bent over de baan. Maak je motivatiebrief niet langer dan een A4.

Tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief

Je hebt een vacature gezien die jou op het lijf geschreven is. Tijd om je motivatiebrief te schrijven. Maar hoe doe je dit eigenlijk? We geven je wat tips:

  1. Zorg dat je motivatiebrief een goede openingszin heeft. Een goede openingszin zorgt ervoor dat je lezer nieuwsgierig is om verder te lezen.
  2. Leg uit wat jou motiveert om voor het bedrijf te willen werken en waarom de functie jou aanspreekt. Maak de brief persoonlijk en vermijdt standaardzinnen.
  3. Voorkom dat je straks een motivatiebrief opstuurt die vol met spellingsfouten staat. Lees je brief zelf eens goed door en vraag ook iemand anders of hij/zij je brief even wil nakijken.
  4. Sluit de brief af met een goede slotzin waarin je jouw enthousiasme voor de functie nog een keer duidelijk maakt.

Belangrijkste verschillen

Kort samengevat, een sollicitatiebrief benadrukt je ervaring en vaardigheden, terwijl een motivatiebrief focust op je persoonlijke motivatie en interesse in de baan. In een sollicitatiebrief schrijf je vaak zakelijk. In een motivatiebrief mag het wat persoonlijker zijn.

Wordt er niet gevraagd om een motivatiebrief, maar wil je die wel graag meesturen? Dat kan! Schrijf in de brief waarom je hebt gesolliciteerd, waarom je graag bij dat bedrijf wilt werken en waarom je denkt dat je geschikt bent voor de functie. Het belangrijkste is dat je een brief schrijft die duidelijk maakt waarom jij perfect bent voor de baan.

Loop je vast met het schrijven van je motivatiebrief? UBN kan jou hierbij helpen.

 

Zoek een baan die bij mij past

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook...

Werken in de logistiek

Heb je je ooit afgevraagd hoe producten van de fabriek bij jou thuis terechtkomen? Dat is het werk van de logistiek! De logistieke sector is heel breed en altijd in beweging. Als je graag de handen uit de mouwen steekt en op zoek bent naar een baan met afwisselende werkzaamheden, dan is werken in de logistiek echt iets voor jou! Of je nu van rijden, organiseren of samenwerken houdt, er is altijd een geschikte plek te vinden.

Lees verder

Hoe werkt het fasensysteem?

Als je werkt via een uitzendbureau, dan heb je rechten en plichten. Hoe langer je werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Uitzendbureaus gebruiken hiervoor een fasensysteem, dat is vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten. Wat betekent het fasensysteem voor jou en hoe werkt het?

Lees verder