Werken in de logistiek

Heb je je ooit afgevraagd hoe producten van de fabriek bij jou thuis terechtkomen? Dat is het werk van de logistiek! De logistieke sector is heel breed en altijd in beweging. Als je graag de handen uit de mouwen steekt en op zoek bent naar een baan met afwisselende werkzaamheden, dan is werken in de logistiek echt iets voor jou! Of je nu van rijden, organiseren of samenwerken houdt, er is altijd een geschikte plek te vinden.

Leestijd: 6 minuten

Wat is logistiek?

Logistiek is de verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van het versturen van goederen.

Functies in de logistiek

Binnen de logistiek zijn er veel verschillende kanten waar je op kan gaan. Zo kun je aan de slag gaan als logistiek medewerker, heftruckchauffeur, magazijnmedewerker, orderpicker, productiemedewerker of reachtruckchauffeur. Alle functies zijn belangrijk om het werk goed te laten gaan.

In de logistiek werk je samen met veel collega’s. Samen zorgen jullie dat alles goed verloopt. Hier is hoe dat gaat:

Laden en lossen:

De laders en lossers werken samen om goederen uit de vrachtwagen te halen

Transport in het magazijn:

De heftruckchauffeur en reachtruckchauffeur brengen de goederen naar de juiste plek in het magazijn.

Verdelen van goederen:

Als magazijnmedewerker verdeel je de goederen over het magazijn.

Bestellingen klaarmaken:

Samen met de orderpicker maak je bestellingen compleet.

In dit proces ben jij een belangrijke schakel. Samen met je collega’s zorg je dat de goederen op de juiste plek terechtkomen.

Ontwikkeling en opleiding bij UBN

Voor werken in de logistiek heb je vaak geen opleiding nodig. Soms vragen werkgevers om een VCA-certificaat. Wil je op de heftruck of reachtruck rijden? Dan heb je een certificaat nodig. Heb je die nog niet op zak, is dat geen probleem. Ons motto is: wat je nog niet kan, kun je leren!

Bij UBN bieden we ook de mogelijkheid om taalcursussen te volgen. Is een andere opleiding nodig om te starten aan jouw ideale baan? Jouw contactpersoon bij UBN vertelt je graag meer over de mogelijkheden en wat de voorwaarden zijn.

Vacatures in de logistieke sector

Wil je ook aan de slag in de logistiek? Dat komt goed uit! Wij hebben een ruime selectie aan vacatures. Bekijk onze vacatures online of kom eens langs op een UBN-vestiging bij jou in de buurt om kennis te maken. Voor je het weet, ga je aan de slag in de logistiek.

Weet je nog niet welke functie bij je past? Wij van UBN helpen je graag. We kijken niet alleen naar je cv of opleiding, maar vooral naar wat jij leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Lees ook...

Hoe werkt het fasensysteem?

Als je werkt via een uitzendbureau, dan heb je rechten en plichten. Hoe langer je werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Uitzendbureaus gebruiken hiervoor een fasensysteem, dat is vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten. Wat betekent het fasensysteem voor jou en hoe werkt het?

Lees verder

Wat is een referentie?

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen toen je op zoek was naar je droombaan: een vraag naar een referentie. In vacatureteksten is het niet vreemd als hiernaar wordt gevraagd. Maar wat is een referentie eigenlijk?

Lees verder