Ontwikkeling en opleiding

Welke opleiding past bij jou?

Gratis een diploma of certificaat

Doorgroeien en meer kans op werk? Volg dan een gratis opleiding en vergroot je kans! Tijdens je werkperiode is het belangrijk om te blijven groeien. Daarom krijg je gratis toegang tot ons online leerplatform waar je kunt kiezen uit verschillende opleidingen.

Opleidingen en certificaten

Wil je een heftruckcertificaat behalen? Een heftruck besturen vereist begeleiding van een instructeur. Zo leer je veilig rijden en de werkomgeving veilig houden. Een heftruckcertificaat toont aan dat je een deskundige opleiding hebt gevolgd. Het laat zien dat je weet hoe je een heftruck moet bedienen en welke regels gelden. UBN werkt samen met een gespecialiseerd opleidingsinstituut voor heftrucklessen. Belangrijk om te weten:
  • Duur: afhankelijk van jouw kennis, maximaal 2 dagen.
  • Theorie en praktijk.
  • Certificaat geldig voor 5 jaar.
  • Vanaf 16 jaar mag je met een certificaat onder toezicht rijden, vanaf 18 jaar zelfstandig.

Verschil heftruck en reachtruck: Heftrucks tillen tot 4,5 meter, reachtrucks kunnen tot 12 meter hoogte reiken. Een reachtruck heeft één achterwiel in het midden, waardoor de draaicirkel klein is. Heftrucks hebben twee wielen achter voor stabiliteit.

  • De zitpositie is anders. Bij een heftruck zit je recht achter de landing, met je blik richting het hefmechanisme. Bij een reachtruck zit je een kwartslag gedraaid. Je hebt dus een ander blikveld.
  • Met een reachtruck mag je alleen binnen rijden. Heftrucks zijn voorzien van luchtbanden, daarom mogen ze ook buiten en op de openbare weg gebruikt worden.

Opleiding reachtruck

Net als bij een heftruck besturing wordt er bij een reachtruck functie aangeraden om een reachtrucktraining te volgen. Hiermee voorkom je ongelukken, je weet welke gevaren er zijn en hoe je veilig werkt.

Heb je de opleiding goed voldaan, dan ontvang jij een officieel erkend certificaat die je bij je dient te dragen op het werk. Je reachtruck certificaat geldt net als een rijbewijs voor de auto, maar dan een bewijs dat je bevoegd bent om te rijden op de reachtruck.

UBN werkt samen met een gespecialiseerd opleidingsinstituut waar je reachtruck lessen of opfris lessen kan volgen. Belangrijk om te weten:

  • De duur van de opleiding is afhankelijk van je kennis met het rijden van een reachtruck. Maximale tijd is 2 dagen.
  • De reachtruck opleiding bevat een theorie en een praktijkgedeelte.
  • Het reachtruckcertificaat is 5 jaar geldig.
  • Je mag vanaf 16 jaar met een reachtruckcertificaat en altijd onder toezicht met een reachtruck rijden. Vanaf 18 jaar mag je met een reachtruckcertificaat zelfstandig in een reachtruck rijden.

Een VCA training is een instrument om beter aan de Arbowet te kunnen voldoen. Je doet kennis op over veiligheid en krijgt inzicht in het herkennen van onveilige situaties. Na de training kan je beter op bepaalde situaties inspelen door de juiste maatregelen te nemen om ongevallen te voorkomen. Daardoor wordt jij bewust van de veiligheid en gezondheid op jouw werkplek.

Met een VAPRO opleiding krijg je actuele kennis van de proces industrie. Met het behalen van dit waardevolle certificaat kan je als operator aan het werk. Een operator draagt namelijk de verantwoordelijkheid voor één machine of meerdere machines die producten maken en/of bewerken.

 

Bij UBN bieden we ook de mogelijkheid om taalcursussen te volgen om jou inzetbaarheid te vergroten. Is een andere opleiding nodig om te starten aan jouw ideale baan? Vraag naar de mogelijkheden, wij komen graag in contact.

Bij UBN kan je gratis verschillende diploma’s en certificaten halen! Lees meer over de voorwaarden.

Wat moet ik weten?

Dit is een mooie kans en helemaal gratis! Maar we vragen er natuurlijk wel wat voor terug.

Als je tekent voor een training of opleiding om een diploma of certificaat te behalen zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

In ruil voor een gratis opleiding moet je minimaal een bepaalde periode voor UBN blijven werken. Anders moet je een deel terug betalen. Dit is afhankelijk van hoeveel je hebt gewerkt sinds je de opleiding hebt afgerond.
Als je de toets niet haalt of niet aanwezig bent op de opleiding moet je de kosten van de opleiding terugbetalen binnen twee maanden aan UBN uitzendbureau.

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact op!