UBN steunt Stichting Hartekind

UBN Uitzendbureau biedt mensen niet alleen kansen op de arbeidsmarkt, maar is ook maatschappelijk zeer betrokken. 

Deze betrokkenheid kom onder andere tot uiting in onze steun aan goede doelen. In de afgelopen jaren hebben we organisaties zoals Stichting voor het Kind, Stichting Heartbeat, Spinning for Life en het Voedselbank Gala ondersteund.

In 2024 hebben wij gekozen voor Stichting Hartekind!

Stichting Hartekind

Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar.

Daarom zet Stichting Hartekind zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo werken we sámen met jou aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Een goed doel met een persoonlijk randje

Onze collega Amber Fruneaux vertelt haar verhaal graag zelf:

Vandaag wil ik graag mijn verhaal met jullie delen, waarom ik Stichting Hartekind met alle liefde steun.

In oktober 2020 werden we geconfronteerd met de harde realiteit dat ons kleine meisje een hartafwijking heeft en dat is waar Stichting Hartekind in beeld komt. Deze stichting, die zich inzet voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen, heeft een speciale plek in mijn hart. Pulmonalisklepstenose, dit houdt in dat de hartklep tussen haar rechterkamer en longslagader was vernauwd, waardoor ze direct behandeling nodig had. Met slechts drie maanden oud onderging Lennon een hartkatheterisatie in het LUMC, een ingrijpende ervaring voor ons maar ook voor Lennon.

Vandaag de dag doet ze het geweldig en mag ze zelfs twee jaar wegblijven bij haar cardioloog. Maar onze reis stopt hier niet. Lennon zal haar hele leven lang onder controle blijven van het UMC bij haar cardioloog. Dankzij organisaties als Stichting Hartekind worden er voortdurend onderzoeken gedaan die niet alleen het leven van mijn dochter, maar van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking kunnen verbeteren. Ze streven ernaar om deze aandoeningen niet langer de nummer één doodsoorzaak onder kinderen te laten zijn.

Als ouder ben ik ontzettend dankbaar voor het werk van Stichting Hartekind. Daarom ben ik ook mega blij dat UBN zich zal inzetten om dit goede doel te ondersteunen dit jaar. Samen kunnen we een verschil maken, samen kunnen we hoop bieden aan kinderen en families die te maken hebben met hartafwijkingen.

Dank jullie wel voor jullie steun aan dit belangrijke goede doel!

Na het inspirerende verhaal van Amber hierboven, voelen we ons nog meer gemotiveerd om ons in te zetten voor deze prachtige stichting. We hopen hiermee nog meer kinderen te kunnen helpen. 🧡

 

Financiële steun

Alle activiteiten die UBN dit jaar onderneemt, gebruiken we ook om geld in te zamelen voor het goede doel. Met het geld dat we dit jaar inzamelen steunen we wetenschappelijk onderzoek van Stichting Hartekind. Dit is belangrijk omdat dit de overlevingskansen van hartekinderen verbetert.Handen uit de mouwen

Het blijft niet alleen bij geld geven: we zijn ook écht betrokken. Dit jaar helpt een groep collega’s bij de Landelijk Hartekind Dag. Op zaterdag 15 juni vindt de tweede landelijke Hartekind dag plaats bij Kasteel Groeneveld in Baarn! Een dag voor alle hartekinderen (zowel kind als volwassen) en hun omgeving, die voor iedereen toegankelijk is.